Hagyományos ünnepeink, rendezvényeink


 

November:

Márton nap: A gyerekek megismerkednek a Márton nap legendájával.
A két nagycsoport gyermekei, lámpásokat készítenek, libás dalokkal, versekkel dalos játékokkal készülnek. Márton napján délelőtt, ellátogatnak a kis-és középső csoportokba, lámpásaikkal és előadják műsorukat. Sötétedés után az óvoda udvarán, a két nagycsoport gyerekei szüleiknek adják elő műsorukat, miközben  pompázatos lámpásaikkal világítanak .

Adventi hangverseny: zenei élmény nyújtása az ünnepvárás hangulatának megteremtéséhez. E hagyomány komplex feladatot valósít meg: az óvodások első kórusmuzsikai élménye családjukkal.

 

December:

 

Mikulás: A gyermekek énekekkel, versekkel, készülnek, és nagy izgalommal várják a Mikulást, aki délelőtt érkezik meg az óvodába. Meghallgatja a verseket dalokat, majd zsákjából előkerülnek az ajándékok.

Karácsony: Az óvodai ünnepen feldíszített fenyőágak nyújtanak karácsonyi hangulatot. Délelőtt bábszínház, az óvónők többszólamú karácsonyi énekei és közös éneklés után meglepetés várja a gyermekeket. Ezután felszabadult játék következik, amikor örömmel veszik birtokba az új játékokat.

 

Február:

 

Farsang: rongyos bál – Az átváltozás lehetőségének biztosítása a „bármi lehetek” élményének, szerepének átélése. Népzenei együttes zenéjére táncolhatnak a gyerekek.

 

Április:

 Húsvét: A vidám tavaszi ünnepen  a kertben keresgélik  a gyerekek az apró meglepetéseket.

Május:

 

 

Anyák napi játszódélután: Az Édesanyáknak számára dallal, verssel, ajándékkal készülnek a gyermekek. Bensőséges, rövid köszöntés, és ajándékozás után együtt játszanak a csoportban.

Kihívás napja: Csatlakozás a megmozduláshoz. Az együttmozgás, testedzés örömének átélése, a szülőkkel közösen. 

Évzáró: A nagycsoportosok rövid ízelítőt adnak az évek során megismert dalos játékokból, versekből, és verses mesékből. Az évzáró másnapján vidám búcsúztató az iskolába menők számára.

 

Június:

 

Gyereknap: Örömteli közös játékok várják a gyerekeket.

Családi nap: Szombat délelőtt vidám együtt játszásra várjuk családjainkat. A gyerekeket kézműves foglalkozások, mozgásos tevékenységek, mese, és meglepetések várják.